Το τουρκικό Drone «Bayraktar ΙΙ» θα παραδοθεί στον στρατό






Νοέμβριος 7, 2014. Βίντεο.

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα με την ονομασία «Bayraktar ΙΙ», του οποίου το λογισμικό και τα συστήματα υποδομής αναπτύχθηκαν από Τούρκους μηχανικούς, έχει περάσει με επιτυχία τις δοκιμαστικές πτήσεις και έχει προγραμματισθεί να παραδοθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.


 Το Μπαϊρακτάρ (σημαιοφόρος) αναπτύχθηκε με τη συνεργασία δύο ιδιωτικών τουρκικών εταιρειών και έχει τη δυνατότητα να ανυψωθεί σε υψόμετρο 27.030 ποδιών και να πετάξει επί 24 ώρες, όπως έδειξαν οι πρόσφατες δοκιμαστικές πτήσεις, ανοίγοντας νέους δρόμους στην ιστορία της τουρκικής αεροπορίας.

Οι Τούρκοι μηχανικοί – συνεχίζει η Σαμπάχ- προέβησαν σε εντατικές μελέτες για την ανάπτυξη του λογισμικού, των ηλεκτρονικών συστημάτων και των συστημάτων υποδομής του Drone, το οποίο θεωρείται πολύ καλό από όλες τις απόψεις.

Θα χρησιμοποιηθεί από τον τουρκικό στρατό για λήψη εικόνων και πληροφοριών από τον αέρα και τη μεταφορά τους σε επίγειο σταθμό.

Ως πλεονέκτημα θεωρείται ότι είναι αθόρυβο, χάρη στο προηγμένο σύστημα πτήσης του.

Αρχικά θα παραδοθούν στον τουρκικό στρατό έξι τέτοια UAV μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr