Federica Mogherini: Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος



 
Νοέμβριος 8, 2014.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Federica Mogherini, στη Γάζα,  δήλωσε για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και προειδοποίησε ότι ο παγκόσμια κοινότητα δεν θα ανεχθεί άλλον, μετά από τον  πρόσφατο πόλεμο.


« Χρειαζόμαστε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος είναι σκοπός και στόχος μας και τη θέση αυτή συμμερίζεται το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η Μογκερίνι σε συνέντευξη Τύπου στη Γάζα, σύμφωνα με το AFP.

Μετά την τρίτη αιματηρή ισραηλινή επίθεση κατά τα τελευταία έξι χρόνια, ο κόσμος δεν μπορεί να ανεχθεί μια τέταρτη, πρόσθεσε.

Η επίσκεψή της συμπίπτει με τις καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών στου δρόμους της κατεχόμενης και προσαρτώμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τους Ισραηλινούς.

 Στη διάρκεια των πενήντα ημερών πολέμου ( 8 Ιουλίου-26 Αυγούστου) του τρέχοντος έτους  έχασαν της ζωή τους, περίπου 2.200 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι και πενήντα από την ισραηλινή πλευρά, σχεδόν όλοι στρατιώτες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Παλαιστινιακό Κράτος έχουν αναγνωρίσει, ήδη, 134 χώρες στον κόσμο. Τελευταία χώρα είναι η Σουηδία, η οποία αναγνώρισε το Παλαιστινιακό Κράτος και  αποτέλεσε και το πρώτο μέλος  της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως κρατική οντότητα.

--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr