Το PKK και το PYD βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους Αμερικανούς




Νοέμβριος 12, 2014.

Ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ένα από ηγετικά στελέχη του παράνομου στην Τουρκία,  Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Patrick Cockburn της εφημερίδας «The Independent»,  ότι  τα παραρτήματα του PKK, όπως το YPG και το PYD στη Συρία, βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους Αμερικανούς, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Στη συνέντευξή, από την έδρα του, στα βουνά Καντίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ανώτερος διοικητής του τομέα του PKK,  και της θυγατρικής οργάνωσης των ανταρτών στην Τουρκία, καθώς επίσης και των θυγατρικών οργανώσεων της Συρίας, θα τονίσει:

«Η πόλη Κομπάνι δεν θα πέσει. Προχωρούμε, ήδη, ανατολικά και νότια».

Ανέφερε ότι οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία κατάφεραν, σήμερα,  να ανακαταλάβουν ένα δημόσιο κτήριο και οι εξτρεμιστές αναγκάστηκαν να ανατινάξουν ένα τζαμί για να διαφύγουν».

Πρόσθεσε ότι τα αμερικανικά μαχητικά βομβαρδίζουν την κορυφή του στρατηγικού λόφου κοντά στην Κομπάνι, από όπου οι τρομοκράτες εισήλθαν στην πόλη για πρώτη φορά.

«Οι τρομοκράτες όταν ακούν τα μαχητικά, τρέχουν και κρύβονται σε γειτονικά σπίτια στην πλαγιά του βουνού και μόλις τελειώσει ο βομβαρδισμός προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους,  πάλι».

Ο Μπαγίκ αναφέρει ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος για τον κουρδικό θύλακα ή καντόνι της Αφρίν, 120 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Κομπάνι, που έχει πληθυσμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 200 χιλιάδων προσφύγων.

Το παράρτημα της αλ Κάιντα στη Συρία, που είναι το Τζαμπχάτ αλ Νούσρα ‘Μέτωπο της Νίκης’, αφού νίκησε τους μετριοπαθείς αντάρτες της Συρίας κατά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, κινείται τώρα προς την κατεύθυνση της Αφρίν.

«Οι τρομοκράτες καθώς πλησιάζουν παίρνουν τηλέφωνο τους χωρικούς και τους λένε «εγκαταλείψτε τα χωριά σας γιατί θα σας σκοτώσουμε».

 Έτσι το ‘Ισλαμικό Κράτος’ δημιουργεί ψυχολογικό πόλεμο και πανικό στους ανθρώπους και στη συνέχεια επιτίθεται», θα πει ο Μπαγίκ.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr