Οι Βρετανοί έπληξαν το ‘Ισλαμικό κράτος’ με UAV




Νοέμβριος 10, 2014.

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’-‘ΙΚ’,  από το διεθνή συνασπισμό, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν από την Βρετανία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Reaper), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας αυτής.


Το πρώτο χτύπημα έγινε  στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως αναφέρει το τούρκικο δημοσίεμα, χρησιμοποιώντας  το Remote Pilot Air System (RPAS) για την υποστήριξη του ιρακινού στρατού στην καταπολέμηση του ‘ΙΚ’.

Τα βρετανικά ένοπλα UAV χρησιμοποιήθηκαν σε μια περιοχή βόρεια της Βαγδάτης, τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους « Hellfire»  σε στόχους κέντρων των τρομοκρατών με μεγάλη ακρίβεια.

Χθες το πρωί είχε μπει στο στόχαστρο των βρετανικών UAV ένα κοντέινερ το οποίο χρησιμοποιούνταν  ως αποθηκευτικός χώρος του εξοπλισμού των τρομοκρατών, το οποίο καταστράφηκε με τη ρίψη ενός « Hellfire» .

Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετέχει κάτω από την ομπρέλα των Ηνωμένων Πολιτειών στη μάχη κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ βοηθώντας τις ιρακινές δυνάμεις και τις κουρδικές στο βόρειο Ιράκ, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr