Πρώην Διοικητής UCK επικρίνει την εμφάνιση της «Φρουράς της Ιλλυρίδας»




Νοέμβριος 7, 2014.

Σκόπια.

Ο Τζεζάιρ Τσακίρι,  με το ψευδώνυμο ‘ Κομαντάντ Χότζα’, πρώην Διοικητής του  αλβανικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού – UÇK , με δήλωσή του επικρίνει την εμφάνιση της λεγόμενης «Φρουράς της Ιλλυρίδας».


Ο Τσακίρι εξέφρασε ανοιχτά τις αμφισβητήσεις του στην εμφάνιση της «Φρουράς», ισχυριζόμενος ότι αυτή μπορεί να χρησιμεύσει ως άλλοθι στον Σάσο Μιγιάλκοφ (επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Σλάβων των Σκοπίων) για να επιτεθεί εναντίον του αλβανικού στοιχείου στον νοτιοσλαβικό κράτος –FYROM.

«Νομίζω ότι το έργο της «Φρουράς της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» θα δημιουργήσει προκλήσεις,  θα δώσει ευκαιρίες  για αντι-αλβανικές δράσεις και θα επιτείνει τις επιθέσεις κατά του αλβανικού πληθυσμού των Σκοπίων», είπε ο Τσακίρι.

Πρόσθεσε ότι οι Αλβανοί δεν πρέπει να αφήσουν να εφαρμοστούν τέτοια μέτρα από τον Σάσο Μιγιάλκοφ, που θα προσπαθήσει να ‘γονατίσει’ τους Αλβανούς στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.

«Ο αλβανικός παράγοντας τόσο στην FYROM,  όσο στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, σε συντονισμό με τη διεθνή κοινότητα πρέπει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν, με δημοκρατικές πολιτικές, για την πρόληψη των επιθέσεων αυτών», δήλωσε ο Τσακίρι στην αλβανική Λάιμ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr