Η Ρωσία θα παρέχει φυσικό αέριο στην Τουρκία με έκπτωση έως 15%




Δεκέμβριος 4, 2014.

Η Ρωσία σκοπεύει να πουλήσει φυσικό αέριο στην Τουρκία, με προεξοφλητικό επιτόκιο έξι τοις εκατό που θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω ως 15 τοις εκατό, αργότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας την Πέμπτη.
 

«Εάν οι συνθήκες της αγοράς γίνουν περισσότερο ευεργετικές, θα μπορούσαμε να αυξήσουμε την έκπτωση που θα προσφέρουμε από το έξι, στο δεκαπέντε τοις εκατό», δήλωσε ο  Αλεξάντρ Νόβακ, στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα, ότι η Ρωσία θα μειώσει την τιμή της πώλησης φυσικού αερίου προς την Τουρκία κατά έξι τοις εκατό.

Η Ρωσία παρέχει σχεδόν το 60 τοις εκατό της προμήθειας φυσικού αερίου της Τουρκίας.

«Έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία για την κατασκευή ενός διανομέα φυσικού αερίου, στα τουρκο-ελληνικά σύνορα, για την προμήθεια σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης», είχε προσθέσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, αφήνοντας ένα 'παράθυρο' στις ευρωπαϊκές χώρες,   όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr