Σκόπια: ΟΙ ΗΠΑ δεν ξεχνούν το βέτο της Ελλάδας στο Βουκουρέστι




Δεκέμβριος 5, 2014.

Η τηλεόραση Alfa των Σκοπίων στην ηλεκτρονική της ενημέρωση, αναφέρεται στην οργή του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελου Βενιζέλου,  (σημ. τους Σκοπιανούς δεν τους ενδιαφέρει αν είναι ‘μνημονιακός’, ‘αντιμνημονιακός’, Πασόκος ή Νεοδημοκράτης ή Συριζαίος, είναι: ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας) για την αναγραφή στη θέση του υπουργού Εξωτερικών  των Σκοπίων, στα έδρανα του ΝΑΤΟ, ως  εκπρόσωπος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».


Σχετικά αναφορά έχουμε κάνει σε  πρόσφατο δημοσίευμα, το οποίο προκάλεσε έντονη συζήτηση στα ελληνικά ΜΜΕ.

Το νοτιοσλαβικό μέσο ενημέρωσης, αναφερόμενο στη ένταση που δημιούργησε όλη αυτή η (εχθρική) αμερικανική πολιτική έναντι της Ελλάδας σημειώνει, σταχυολογώντας τις ελληνικές αντιδράσεις: 

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ποτέ δεν θα συγχωρήσει την Ελλάδα για το βέτο που έβαλε στην ένταξη των Σκοπίων, ως Μακεδονίας, στο ΝΑΤΟ, κατά την σύνοδο κορυφής του 2008 στο Βουκουρέστι. Το μήνυμα των ΗΠΑ, για την Ελλάδα, είναι τελείως αρνητικό και ανησυχητικό».

Προσθέτει η σκοπιανή Alfa

«Ο διορισμός της Βικτόρια Νούλαντ ως υφυπουργού, είχε ως στόχο  την άθροιση πίεσης για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ».

Μάλιστα, το δημοσίευμα, συνδέει την όλη κατάσταση με την αδύναμη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα σχετικά με την οικονομία της και τις πιέσεις που δέχεται από το ΔΝΤ.
«Η διπλωματική αυτή κίνηση δεν είναι τυχαία, αφού, στέλνεται ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, εν μέσω της οικονομικής αδυναμίας της και των πιέσεων που δέχεται από το ΔΝΤ», αλλά, «η Ελλάδα φαίνεται να παραμένει στις κόκκινες γραμμές της», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr