Μυστική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
Δεκέμβριος 1, 2014.

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο πρόεδρος  των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει, προφανώς, συνάψει  με το Ιράν μυστική συμφωνία.


Σύμφωνα, εξάλλου, με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, μαχητικά αεροσκάφη του Ιράν παρατηρήθηκαν στον ιρακινό εναέριο χώρο.

Επιπλέον, συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά θέσεων της εξτρεμιστικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’.

Αυτή δεν είναι η πρώτη έξοδος αεροσκαφών της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας στο Ιράκ. Πριν από λίγες ημέρες η τηλεόραση ‘ Al Jazeera’ είχε δείξει πλάνα που απεικόνιζαν μάχες μεταξύ  Κούρδων ανταρτών και παραστρατιωτικών ομάδων του ισλαμικού κράτους.

Σε ένα από τα πλάνα, έδειξε την επίθεση ενός ΄Φάντομ F-4’.  Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η πολεμική αεροπορία του Ιράκ δεν έχει τέτοια αεροσκάφη. Μόνο δύο κράτη στη Μέση Ανατολή έχουν, η Τουρκία και το Ιράν, που συνεχίζουν και τα χρησιμοποιούν, αλλά η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει στις δράσεις του διεθνούς συνασπισμού. Ως εκ τούτου,  αποστολές μαχητικών στον ιρακινό εναέριο χώρο  έχει το Ιράν.

Όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα, λόγω της διαφθοράς και της διάβρωσης του ιρακινού στρατού, δεν έγινε κατορθωτό να συγκεντρωθούν  στρατιώτες που να απαρτίσουν τα νέα τέσσερα τμήματα του στρατού.

Τους τελευταίους μήνες ο Λευκός Οίκος, έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη  τα δημοσιεύματα σχετικά με μυστική συνεργασία με το Ιράν στον τομέα της κοινής πάλης ενάντια στο ‘ισλαμικό κράτος’, αλλά προφανώς, οι διαψεύσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Χωρίς τις συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το σχηματισμό  ενός διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ δεν θα ήταν δυνατόν, τονίζει η ισραηλινή εφημερίδα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr