Η Ουκρανία υποχρεώνει τις τράπεζες να καταστρέψουν τα χρήματα σε έκτακτη ανάγκη




Δεκέμβριος 12, 2014.

Κίεβο.

Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας, έδωσε εντολή στις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σε περίπτωση που δεν θα μπορούν να μεταφέρουν μετρητά και άλλα τιμαλφή, τα οποία διατηρούνται στα καταστήματά τους, να καταστραφούν ή να τα καταστήσουν άχρηστα.


Αυτό αναφέρεται  από την Εθνική Τράπεζα, η οποία επιβλέπει τις υπόλοιπες τράπεζες στη χώρα και έχει τροποποιήσει την οργάνωση του τραπεζικού συστήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Εάν δεν μπορείτε να μεταφέρετε τα μετρητά και άλλα τιμαλφή της τράπεζας, συνιστάται από την Εθνική Τράπεζα για την αποζημίωσή σας,  να προβείτε σε διάφορες λύσεις: χρωματισμός των χαρτονομισμάτων ή απόθεση κόλλας σε αυτά ή να τα σφραγίσετε ως  «Άκυρα» ή να τα κόψετε ή να κάψετε το 50% των χαρτονομισμάτων ή να έχουν άλλες ενδείξεις καταστροφής».

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, έχουν ληφθεί προκειμένου να αποφευχθεί η παρακράτηση από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ για τα δικά τους συμφέροντα, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr