Σκόπια: Ο αρχιεπίσκοπος Γιοβάν δεν αιτήθηκε απονομής χάριτος






 Δεκέμβριος 30, 2014.

Μία εβδομάδα μετά από το αίτημα χάριτος της Ιεράς Συνόδου, της μη καταχωρημένης Ορθόδοξης Εκκλησίας του νοτιοσλαβικού κράτους, που απηύθυνε προς τον αρχηγό του κράτους, Γκεόργκι Ίβανοφ, για τον φυλακισμένο  αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη- Γιοβάν Βρανισκόφσκι, δεν υπάρχει καμία απάντηση.


Η εκκλησιαστική επιτροπή της Αχρίδας,  εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί στον απόηχο των εορτών των Χριστουγέννων (στα Σκόπια τα Χριστούγεννα είναι στις 7 Ιανουαρίου).

Η απελευθέρωση του έκπτωτου επισκόπου ήταν μεταξύ των όρων που απαιτήθηκαν από τον πλέον σημαίνοντα Ρώσο Μητροπολίτη, Ιλαρίωνα, κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια, προκειμένου να μεσολαβήσει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της Σκοπιανής και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως σημειώνει η εφημερίδα Ούτρινσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας,  ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιωάννης ΣΤ΄ της Αχρίδας, δεν επιθυμεί να ζητήσει χάρη, γιατί σύμφωνα με το δικηγόρο του Αλεξάνταρ Τορτέφσκι,  ο πελάτης του,  δεν είναι ένοχος, για να ζητήσει ευεργεσία. 

Η αίτηση χάριτος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα δηλώσει την ενοχή του για το οικονομικό έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκε και εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr