Άσαντ: Οι αμερικανικές επιθέσεις στο ‘ΙΚ’ δεν είναι σοβαρές ούτε αποτελεσματικές




Δεκέμβριος 3, 2014.

«Οι επιθέσεις κατά του ‘ισλαμικού κράτους’- ‘ΙΚ’,  που γίνονται από τον διεθνή  συνασπισμό, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δεν είναι ούτε σοβαρές, ούτε αποτελεσματικές», δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως σημειώνει την Τετάρτη η αραβική al Ahed.


Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχουν αποτύχει να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.
Ο αλ Άσαντ κατηγόρησε και την Τουρκία, που συνεχίζει να παρέχει άμεση στήριξη στους αντάρτες.

Ο Άσαντ που σπάνια παραχωρεί  συνεντεύξεις,  μίλησε σε δημοσιογράφο, από  το περιοδικό «Paris Match», την 28η Νοεμβρίου, στη Δαμασκό. 

 «Δεν είναι δυνατόν να νικηθεί η τρομοκρατία με εναέριες επιθέσεις, μόνο με στρατεύματα ξηράς τα οποία γνωρίζουν την περιοχή και μπορούν να αντιδράσουν ανάλογα», είπε ο Άσαντ και πρόσθεσε: 

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, μετά από δύο μήνες δεκάδων επιθέσεων  από τον συνασπισμό με επικεφαλής τις ΗΠΑ, δεν έχουν καταφέρει  σχεδόν τίποτε».
Όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα η συνέντευξή του θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.
Ο Άσαντ προς επίρρωση των θέσεων του θα τονίσει: 

«Εμείς (τα στρατεύματα της Συρίας) διατρέχουμε όλα τα εδάφη για να πολεμήσουμε τους τζιχαντιστές και δεν έχουμε παρατηρήσει καμία αλλαγή από τις επιθέσεις του Συνασπισμού. Εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι οι τζιχαντιστές έχουν άμεση υποστήριξη από την Τουρκία».

Ο Αλ Άσαντ θα τονίσει ότι ο συριακός στρατός πολεμά επί τέσσερα χρόνια τους τρομοκράτες που εισρέουν από το εξωτερικό.

Σε ερώτηση του περιοδικού, εάν φοβάται μήπως έχει το τέλος του Σαντάμ Χουσεΐν ή του Μουαμάρ Καντάφι, θα απαντήσει: 

«Ο καπετάνιος στη φουρτούνα δεν σκέφτεται τη ζωή ή το θάνατο, προσπαθεί να σώσει το πλοίο του, εάν αυτό βυθισθεί όλοι θα πεθάνουν», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr