«Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη»




Δεκέμβριος 16, 2014.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε έντονα τις τουρκικές αρχές, για τη σύλληψη περίπου  30 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης, γράφει η ρωσική ‘Kommersant’.


Οι έφοδοι της αστυνομίας έγιναν στην Άγκυρα και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας και σύμφωνα με την ΕΕ «βρίσκονται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες και πρότυπα», παρόλο που οι Βρυξέλλες, πρόσφατα, έδειξαν προθυμία για επιτάχυνση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Τουρκίας.

Αποκορύφωμα ήταν η αντίδραση του Τούρκου προέδρου , Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτη την ανάμειξη στα εσωτερικά θέματα της Τουρκίας.

Όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα, «οι τουρκικές αρχές έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να πείσουν τους  ευρωπαίους ηγέτες  στη λογική ενός «παράλληλου κράτους» που υπάρχει  στη χώρα με επικεφαλής έναν μουσουλμάνο ιεροκήρυκα, που αποτελεί  πραγματική απειλή για την εθνική κυριαρχία της χώρας».

Στις Βρυξέλλες, ωστόσο, δεν λαμβάνουν  ως σοβαρά, αυτά τα επιχειρήματα. Πιστεύουν ότι η Άγκυρα αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στην απειλή της «έγχρωμης επανάστασης», αγνοώντας της επικρίσεις των Ευρωπαίων, σημειώνει η εφημερίδα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr