Αίγυπτος: Έκλεισε η βρετανική πρεσβεία για λόγους ασφαλείας





Δεκέμβριος 7, 2014.

Η βρετανική πρεσβεία στο Κάιρο έκλεισε για το κοινό την Κυριακή, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια,  όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.


Η πρεσβεία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος, αλλά είπε ότι συνεργάζεται με τις αιγυπτιακές αρχές να ανοίξουν εκ  νέου το συντομότερο δυνατόν.

«Η απόφαση για την αναστολή των υπηρεσιών με το κοινό, της πρεσβείας, λήφθηκε για λόγους ασφαλείας και είναι προς το καλύτερο συμφέρον του προσωπικού μας», είπε ο εκπρόσωπος. «Η απόφαση αυτή είναι ανεξάρτητη της ευρύτερης ταξιδιωτικής οδηγίας για την Αίγυπτο».

Στην Αίγυπτο υπάρχει μια εξέγερση ισλαμιστών, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται γύρω από το Σινά, μια στρατηγική περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, τη Γάζα και τη Διώρυγα του Σουέζ.

Πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters, ότι δεν έγινε ακόμη σαφές ποια ήταν η απειλή που οδήγησε την πρεσβεία να κλείσει τις πόρτες της.

Ωστόσο, μια άλλη πηγή, που μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι ένας ύποπτος για τρομοκρατία που συνελήφθη πρόσφατα από τις αιγυπτιακές αρχές, είχε ομολογήσει για σχέδια με στόχο ξένες πρεσβείες.

Οι επιθέσεις των τρομοκρατών έχουν ως επί το πλείστον ως στόχους την αιγυπτιακή αστυνομία και τους στρατιώτες, σκοτώνοντας εκατοντάδες κατά το παρελθόν έτος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr