ΜΙ5: Ομάδες εξτρεμιστών σχεδιάζουν επιθέσεις στη Δυτική Ευρώπη




Ιανουάριος 9, 2015.

Μετά την εξάλειψη των δύο αδελφών δολοφόνων- σήμερα το απόγευμα στη Γαλλία- που  έφεραν τον όλεθρο στο Παρίσι με το θάνατο 12 ατόμων στα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Ebdo» και τη διάσωση της ομήρου που είχαν απαγάγει, ο αρχηγός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ5, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.


«Ισλαμιστές που πολεμούν στη Συρία, προγραμματίζουν επιθέσεις με πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων στη Δύση» επισημαίνει  ο Γενικός Διευθυντής του Βρετανικού Οργανισμού Κατασκοπείας, Andrew Parker, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για μια ομάδα φανατικών ισλαμιστών που είναι συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα.

«Παρά το ότι  εμείς και οι εταίροι μας, κάνουμε το καλύτερο, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα σταματήσουμε τα πάντα», πρόσθεσε.

Ο Πάρκερ δήλωσε ότι οι αντάρτες που επιστρέφουν από τη Συρία στη Δύση, απειλούν να φέρουν μαζί τους μια ιδεολογία που μπορεί να οδηγήσει σε επιθέσεις στις χώρες καταγωγής τους.

Το «Ισλαμικό Κράτος» είναι η πιο προφανής απειλή,  αλλά οι εξτρεμιστές συνδέονται με την Αλ Κάιντα, η οποία είναι, επίσης, επικίνδυνη.

Είμαστε αντιμέτωποι με πιο σύνθετες και φιλόδοξες ομάδες που προέρχονται από την αλ Κάιντα και μιμητών της. Συχνά ζητούν σφαγές ‘απίστων’ και μαζικές δολοφονίες, κυρίως, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, τόνισε ο Πάρκερ σύμφωνα με το AFP.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr