Συρία: Το χιόνι σταμάτησε, πρόσκαιρα, την αιματοχυσία




Ο καταυλισμός Σύριων προσφύγων στο Λίβανο καλύφθηκε με χιόνι

Ιανουάριος 8, 2015.

Η κακοκαιρία και το χιόνι στη Συρία, σταμάτησε, πρόσκαιρα, την αιματοχυσία μεταξύ των ένοπλων ομάδων και του κυβερνητικού στρατού στη Συρία.


Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών,  οι μάχες που έχουν καταστρέψει τη χώρα τα τελευταία τριάμισι χρόνια, σταμάτησαν από την Τετάρτη.

«Με τις κακές καιρικές συνθήκες και την πτώση του χιονιού στη Συρία, σταμάτησαν σήμερα Τετάρτη, οι συγκρούσεις και δεν σκοτώθηκε κανείς. Είναι η πρώτη ημέρα από το 2011 που δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και της ένοπλης αντιπολίτευσης» σημειώνει  το Παρατηρητήριο.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντούλ Ραχμάν, είπε ότι οι χειμερινές συνθήκες είναι μια δοκιμασία ζωής-θανάτου των προσφύγων που ζούνε σε σκηνές. Πάντως, εξέφρασε την ικανοποίησή του, που έστω και μία ημέρα δεν υπήρξε βίαιος θάνατος.

 Σύμφωνα με την ομάδα ελέγχου, κάθε ημέρα τον περασμένο μήνα περίπου 150 άνθρωποι έχαναν την ζωή τους στον πόλεμο.

Τις τελευταίες ημέρες ένα κύμα παγετού και χιονιού κάλυψε τις χώρες της Μέσης Ανατολής και οι πρόσφυγες της Συρίας αντιμετώπισαν τις σκληρές καιρικές συνθήκες, ενώ αναφέρθηκε και ο θάνατος ενός παιδιού σε κατασκήνωση προσφύγων στο Λίβανο, που πέθανε από το κρύο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr