Ο Οτσαλάν δεν θα φύγει από τη φυλακή ‘ακόμη και με ανοιχτή την πόρτα’




Ιανουάριος 8, 2015.

Τουρκία.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού «Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος»- (HDP),  είπε σε συνέντευξή του, όπως δημοσιεύεται σήμερα, ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δεν θα αφήσει τη φυλακή στο νησί Ιμραλί (Καλόλιμνος Προποντίδας), αν είχε τη δυνατότητα, χωρίς να αφαιρεθούν οι λόγοι για τη φυλάκισή του.


«Στη συνομιλία που είχα στο Ιμραλί, μου είπε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη φυλακή, ακόμη και αν αφήσουν την πόρτα του κελιού του ανοικτή. Είπε ότι δεν πρόκειται να φύγει αν δεν αφαιρεθούν οι κατηγορίες για τις οποίες φυλακίστηκε».

Ο Ντερμιτάς είπε ότι το Οτσαλάν, δεν έχει πρόσβαση σε δικηγόρους ενώ και τρία χρόνια και έξι μήνες και ότι η φυλάκισή του είναι άδικη. «Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη φυλάκιση γίνεται στο Ιμραλί».

Το ζήτημα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν έρχεται σε μια εποχή, όπου η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ της Άγκυρας και του PKK, είναι για μια ακόμη φορά σε εκκίνηση, με τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς να αναφέρεται στον Οτσαλάν προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες  προς τη κατεύθυνση μιας ελεύθερης πολιτικής διευθέτησης.

Ο Οτσαλάν συνελήφθη στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα, πριν από περίπου 16 χρόνια και έχει παραμείνει φυλακισμένος από την τουρκική κυβέρνηση. Σε ένα στάδιο της φυλάκισής του, φρουρούνταν από 1.000 στρατιώτες ως μοναδικός κρατούμενος στο νησί Ιμραλί, όπου χτίσθηκε φυλακή μόνο για αυτόν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr