«Η Δύση δημιουργεί και συντηρεί τους τρομοκράτες»




Ιανουάριος 8, 2015.

«Οι άνθρωποι που κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ, θα σταματήσουν, εάν θέλουμε να τους σταματήσουμε. Η Δύση έχει το μεγάλο φταίξιμο, επειδή παράγει σε μεγάλο βαθμό τζιχαντιστές για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της».


Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Βίχρεν Μπούζοφ, ειδικός στην κρίση της ασφάλειας.
«Ξαφνικά, οι τρομοκράτες, στράφηκαν εναντίον της Δύσης και νομίζω ότι αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η Δύση παράγει τους τρομοκράτες της.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων-τζιχαντιστών πολέμησαν εναντίον του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και είχαν την υποστήριξη της Δύσης και της Γαλλίας, αυτοί οι άνθρωποι είναι από την ίδια τη Γαλλία- είναι Άραβες από τη Γαλλία, είναι άνθρωποι μεικτής καταγωγής.

Η Δύση δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως θύμα, αλλά να αλλάξει την πολιτική της απέναντι σε άλλους πολιτισμούς και θρησκείες, την πολιτική της για τις φτωχές χώρες και τους μετανάστες», είπε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελευθερία δεν πρέπει να στηρίζεται, να εδράζεται,  στην προσβολή των θρησκευτικών συναισθημάτων των άλλων.

«Η ανθρωπότητα υποφέρει από μια ισχυρή αυταπάτη για την ελευθερία. Η ελευθερία δεν μπορεί να είναι απεριόριστη, έχει όρια. Συνορεύει με την ευθύνη και το σεβασμό για τους άλλους πολιτισμούς και εδώ είναι το  πρόβλημα που γεννά αυτές τις επιθέσεις», είπε ο εμπειρογνώμονας.


Fokus’
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr