Μπόικο Μπορίσοφ: Υποστηρίζουμε την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αλλά...






Ιανουάριος 16, 2015.


«Η πολιτική της Βουλγαρίας, έναντι του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, παραμένει αμετάβλητη και σταθερή. 

Ούτε μία φορά δεν έχουμε δηλώσει ότι δεν υποστηρίζουμε την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, απαντώντας σε ερώτηση του  βουλευτή και πρώην


 υπουργού Εξωτερικών, Κριστιάν Βιγκένιν.

Ο Μπορίσοφ υπενθύμισε ότι πολλές φορές η Βουλγαρία  έχει δηλώσει την πρόθεσή της να βοηθήσει ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Καταστήσαμε σαφές ότι  περιμένουμε από τα Σκόπια, να ικανοποιήσουν όλα τα κριτήρια και τις απαιτήσεις για την ένταξη τους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της καλής γειτονίας», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Η Βουλγαρία θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη της σύναψης συμφωνίας σχετικά με τις σχέσεις καλής γειτονίας και αυτό αποτελεί υψίστη προτεραιότητα.

«Η θέση μας είναι ότι η συμφωνία δεν  σημαίνει ότι θα έχει πρόσθετες απαιτήσεις από τα Σκόπια, αλλά θα βρίσκεται σύμφωνη με τη νομική δεσμευτική ισχύ των πολιτικών συμφωνιών που επετεύχθησαν με τις δηλώσεις των πρωθυπουργών των δύο πλευρών το 1999», είπε ο Μπορίσοφ.

Ο ίδιος, εκθείασε τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

Ο Μπορίσοφ είπε ότι αναμένει κατά το επόμενο χρονικό διάστημα- μέσα σε μία ως τρεις εβδομάδες- να πραγματοποιηθούν συναντήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr