Ισραήλ: Η αλληλοβοήθεια των Εβραίων




Ιανουάριος 13, 2015.

«Ακόμη και το θυελλώδη χειμώνα, δεν σταμάτησε η υλοποίηση ενός νέου έργου στο Ισραήλ- Το Παγκόσμιο Φόρουμ του Ρωσόφωνου Εβραϊσμού, μοίρασε  ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες Εβραίους που μετοίκησαν στο Ισραήλ με λαχανικά φρούτα, άλλα τρόφιμα, ρούχα καθώς ακόμη και με ρούχα για τον ύπνο», γράφει το ρωσόφωνο εβραϊκό δημοσίευμα.


Είναι ο πέμπτος μήνας κατά σειρά που προσφέρεται βοήθεια στους  άπορους Εβραίους που ήρθαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Η βοήθεια, που ξεπέρασε τους χίλιους τόνους,  ήταν μια ιδέα  του προέδρου των Ρωσόφωνων Εβραίων, Αλεξάντερ Λεβίν, και ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο,  κατά το χρόνο της  ισραηλινής επίθεσης κατά των Παλαιστινίων,  στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρόεδρος του παγκόσμιου  ρωσόφωνου εβραϊκού φόρουμ, είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση, τότε,  με περισσότερους από 50 ρωσόφωνους ραβίνους από δεκάδες πόλεις του Ισραήλ, για τους ευαισθητοποιήσει στο ζήτημα των άπορων και πολυμελών εβραϊκών οικογενειών που μετανάστευσαν στο Ισραήλ.

«Αυτό είναι το κύριο καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο Αλεξάντερ Λεβίν.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr