Βέλγιο: Τρεις Τζιχαντιστές νεκροί σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση






Ιανουάριος 16, 2015.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή της βελγικής αστυνομίας κατά φερόμενης τρομοκρατικής ομάδας στην πόλη Verviers, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και την Ολλανδία, ανέφερε η τοπική δημόσια τηλεόραση «RTBF». 


Η δράση πραγματοποιήθηκε κοντά στο κέντρο της πόλης.

Σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές, αραβικής καταγωγής. Πριν από μία εβδομάδα επέστρεψαν από τη Συρία, όπου πολεμούσαν  στο πλευρό του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Κατά τη δράση υπήρξαν τραυματίες αλλά χωρίς νεκρούς  αστυνομικούς, οι μάρτυρες ανέφεραν ότι η μάχη μεταξύ τους κράτησε δέκα λεπτά και ήταν με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις τζιχαντιστές ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν στην Ευρώπη, ο εντοπισμός τους έγινε από υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην αραβική γλώσσα.

Οι τοπικές αρχές, δήλωσαν σήμερα το απόγευμα ότι στη βελγική πρωτεύουσα διεξάγονται έρευνες σε πολλά σημεία της πόλης για εντοπισμό  κι άλλων τζιχαντιστών.

Νωρίτερα, αυτό το βράδυ, ένας άνθρωπος αφρικανικής καταγωγής κουνούσε τα χέρια του έξαλλος στις Βρυξέλλες, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», αλλά κατάφερε να διαφύγει από την αστυνομία και οι αρχές έχει κηρύξει ανθρωποκυνηγητό, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr