Ο Νετανιάχου κάλεσε τους Εβραίους της Γαλλίας να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ




Ιανουάριος 14, 2015.

Τελ Αβίβ.

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε τους Εβραίους της Γαλλίας, να μεταναστεύσουν  στο Ισραήλ, κατά την παρουσία του στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού.


 Τα πλήθη στη συναγωγή για απάντηση  στην πρόσκλησή του, έψαλλαν τον γαλλικό εθνικό ύμνο.

Ο Νετανιάχου είπε:  Θέλω να σας πω αυτό που λέω σε όλους τους Εβραίους αδελφούς μας, ότι έχετε πλήρες δικαίωμα να ζείτε με ασφάλεια και ειρηνικά και να έχετε ίσα δικαιώματα, όπου και αν επιθυμείτε να μένετε, συμπεριλαμβανομένης  της Γαλλίας, εδώ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε «Αυτές τις ημέρες είμαστε ευλογημένοι με ένα άλλο προνόμιο, ένα προνόμιο που δεν υπήρχε στις γενιές των Εβραίων: το προνόμιο να ενταχθούν οι αδελφοί  και οι αδελφές μας στην ιστορική τους πατρίδα το Ισραήλ».

Ο Ραβίνος Μεναχέμ Μαργκόλιν, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου, ήταν  ιδιαίτερα αυστηρός μετά από την πρόσκληση του Νετανιάχου, λέγοντας  ότι η «Αλίγια» (διαδικασία μετανάστευσης των Εβραίων στο Ισραήλ) δεν είναι η απάντηση σε όλα, ακόμη και αν αυτό είναι μια σημαντική πολιτική για το κράτος του Ισραήλ.

«Οποιοσδήποτε είναι εξοικειωμένος με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, γνωρίζει ότι μια πρόσκληση για ‘Αλίγια’ δεν είναι λύση στον τρόμο του αντισημιτισμού», είπε.

Σύμφωνα με το Ισραηλινό ημι-κυβερνητικό Εβραϊκό πρακτορείο, στη Γαλλία ζει μια ακμαία εβραϊκή κοινότητα 550 χιλιάδων Εβραίων. Κατά το 2014, περίπου 7 χιλιάδες Εβραίοι μετανάστευσαν στο Ισραήλ, φέτος, λόγω του τρομοκρατικού κτυπήματος αναμένονται άλλοι 10 χιλιάδες Εβραίοι από τη Γαλλία,  να εγκατασταθούν στο Ισραήλ.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr