Η ΕΕ προειδοποιεί το Κίεβο για συνέπειες στη μη καταβολή συντάξεων στους κατοίκους της Ντονμπάς




Ιανουάριος 10, 2015.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για την απόφαση να σταματήσει το Κίεβο τα κοινωνικά οφέλη για τους κατοίκους της Ντονμπάς, στα εδάφη που ελέγχονται από τους πολιτοφύλακες, σημειώνει το πρακτορείο  Ίντερφαξ της Ουκρανίας.


«Έχουμε προειδοποιήσει σχετικά  την κυβέρνηση της Ουκρανίας για πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης», δήλωσε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  η ήδη εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην περιοχή επιδεινώνεται περαιτέρω από την έναρξη του χειμώνα και του κρύου.

Υπενθυμίζεται ότι  το Φθινόπωρο του ’14 το Κϊεβο ανέστειλε τη μεταφορά των συντάξεων και των μισθών στους κρατικούς υπαλλήλους στις αποσχισθείσες  ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενιουκ δήλωσε  ότι οι περιοχές αυτές δεν θα  συμπεριλαμβάνονται στις αποδόσεις  του κράτους προς τους πολίτες του.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr