«Ισλαμικό κράτος»- Μυστήριο η εξαφάνιση του ‘Χαλίφη’





Μυστήριο για τους Κούρδους αποτελεί η ‘εξαφάνιση’ του αρχηγού του ‘ισλαμικού κράτους’



Ιανουάριος 9, 2015.

Ανώτερος αξιωματούχος των κουρδικών δυνάμεων πεσμεργκά, δήλωσε, σήμερα, ότι διενεργεί έρευνα μεταξύ των συλληφθέντων από τους Κούρδους,  ισλαμιστών διοικητών του Ισλαμικού κράτους, προκειμένου να λάβει πληροφορίες για την τύχη του ηγέτη τους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


Ο Κούρδος αξιωματικός Τζαμάλ Μουχάμαντ, ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες διοικητές ανταρτικών ομάδων έχουν τεθεί σε διαδικασία ανάκρισης για διασταύρωση στοιχείων σχετικά με τον ‘χαλίφι’ της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Το υπουργείο Πεσμεργκά ανέκρινε τους συλληφθέντες επικεφαλής που έχουν συλληφθεί από τους πεσμεργκά στα πεδία των μαχών, προκειμένου να βρούμε ίχνη του ηγέτη τους, Αλ Μπαγκντάντι», δήλωσε ο Τζαμάλ Μουχάμαντ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι περισσότεροι από ισλαμιστές επικεφαλής δεν είχαν συναντηθεί με τον «χαλίφη», επειδή υπάρχει φόβος από αυτόν, ότι θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Ο Αλ Μπαγντάντι που έχει ανακηρυχθεί σε «Χαλίφης» του ‘ισλαμικού κράτους’ δεν έχει εμφανισθεί τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2014 στην επίθεση της Μοσούλης. Αυτή η απουσία του από δημόσιες εμφανίσεις έχει εγείρει ερωτήματα στην κουρδική ηγεσία.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr