Οι Κούρδοι αρνούνται ότι συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη





Ιανουάριος 21, 2015.

Η ηγεσία της Ομάδας των Κουρδικών Κοινοτήτων ( KCK) σε ανακοίνωσή της,  προς τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι δεν συμμετείχε στην τοποθέτηση βομβών σε επτά σημεία στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανέφεραν  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφού την ευθύνη για τις βομβιστικές ενέργειες την ανέλαβε η οργάνωση  YDG-H- Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας.


Συγκεκριμένα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οργάνωση YDG-H είναι προσκείμενη στην τρομοκρατική οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το συμβάν δεν μπορεί να συνδεθεί με τους Κούρδους, οι οποίοι περιμένουν τις αποφάσεις  του κυβερνώντος κόμματος AKP στις προτάσεις του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ακόμη ότι η οργάνωση δεν συμμετείχε και στις δράσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην πόλη Cizre  και στο Χακάρι, μεταξύ των Κούρδων και της τουρκικής χωροφυλακής, αλλά ακολουθεί, σαφώς, τις οδηγίες της κουρδικής ηγεσίας.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr