Κοσσυφοπέδιο: Ο Αλμπίν Κούρτι παραιτήθηκε από πρόεδρος της ‘Αυτοδιάθεσης’




Ιανουάριος 21, 2015.

Ο ηγέτης  του κινήματος της ‘Αυτοδιάθεσης’ του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου. Σε επιστολή του που απευθύνεται στους πολίτες  και τους ακτιβιστές του κινήματος, ο Κούρτι  επιβεβαιώνει την παραίτησή του.


Με την εξέλιξη αυτή ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του κινήματος είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αυτοδιάθεσης (Vetevendosja), Visar Ymeri.

Ο Αλμπίν Κούρτι στην επιστολή του σημειώνει ότι  το Κοσσυφοπέδιο δεν ήταν ποτέ χειρότερα από ό, τι είναι σήμερα.  

«Ο κυβερνών συνασπισμός εξαρτάται από το Βελιγράδι και έχουμε καταστεί ένα υποτελές κράτος με φτώχια και ανεργία, με εγκλήματα και διαφθορά στην κυβέρνηση. Πάνω σε αυτά προστίθενται η αυξημένη μετανάστευση των νέων, αλλά και των ηλικιωμένων, ανδρών, γυναικών και παιδιών που περνούν από τη Σερβία προς τη Δυτική Ευρώπη, μόνο και μόνο για να ξεφύγουν από το Κοσσυφοπέδιο».

Στην επιστολή του εκφράζεται η δυσαρέσκειά του για την πολιτική πορεία  του Κοσσυφοπεδίου:

«Σήμερα, δεν χρειαζόμαστε μια νέα ιδέα στο πρόγραμμά μας, αλλά μια νέα οργάνωση που θα κάνει τις επιθυμίες κριτική και το θυμό πράξη. Στο Κοσσυφοπέδιο δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς το λαό και οι πολίτες δεν πρέπει να κάθονται θεατές στις τηλεοράσεις αλλά να βγαίνουν στην πλατεία να διαμαρτύρονται»..., γράφει το αλβανικό “noa”.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr