Οι ‘Τούρκοι’ ορειβάτες στα Πιέρια Όρη ήταν ...παράνομοι μετανάστες






Ιανουάριος 27, 2015.

Οι ελληνικές μονάδες αναζήτησης και διάσωσης έχουν σταματήσει να ερευνούν για 12 Τούρκους και Βούλγαρους ορειβάτες που αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στα Πιέρια Όρη , γράφει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.


Οι Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι οι αγνοούμενοι ορειβάτες, κατά πάσα πιθανότητα, διασώθηκαν αφού δεν κάλεσαν εκ νέου βοήθεια.


Αναφέρθηκε ακόμη ότι η κλήση, ενδέχεται να έγινε από την περιοχή του ποταμού Έβρου και όχι από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.



Ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην πόλη Κομοτηνή, Murat Ertaş, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu, ότι βρισκόταν σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και μέχρι στιγμής «δεν εντοπίστηκε κανένα στοιχείο των ορειβατών».

Ο Ερτάς ανέφερε, επίσης, ότι οι άνθρωποι που κάλεσαν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης ήταν ύποπτοι παράνομοι μετανάστες και όχι ορειβάτες.

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç, δήλωσε την Τρίτη ότι η έκκληση για βοήθεια ήταν ‘ασαφής’.

«Δεν υπήρξαν αναφορές για αγνοούμενους στην εν λόγω περιοχή, ως εκ τούτου φαίνεται ότι η κλήση δεν είναι πραγματική. Κανείς δεν φέρεται να έχει χαθεί», είπε ο Bilgiç.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr