Ο Αρίντς κατέκρινε την τουρκική αντιπολίτευση αναφερόμενος στον Τσίπρα




Ιανουάριος 27, 2015.

Αναφερόμενος  στην ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην τελετή της 26ης Ιανουαρίου, όπου αρνήθηκε να ορκισθεί από έναν ιερέα, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουλέντ Αρίντς,  είχε ως στόχο να κατακρίνει τους Τούρκους εκείνους που  «μιλούν συνεχώς για εκκοσμίκευση του κράτους».


«Βλέποντας την τελετή συνειδητοποίησα ότι η Ελλάδα είναι μία μη κοσμική χώρα. Δεν γνωρίζω εάν αυτοί που ομιλούν για εκκοσμίκευση σε κάθε περίσταση, λέγοντας συνεχώς «δόξα τω Θεώ υπάρχει το κοσμικό κράτος», το γνωρίζουν αυτό.

Ο νέος πρωθυπουργός, δήλωσε ότι είναι άθεος και δεν επιθυμούσε μια τελετή διοργανωμένη από έναν ιερέα, αντίθετα άρχισε τα καθήκοντά του με απλή τελετή.

«Ο κόσμος δεν καταρρέει», δήλωσε ο Αρίντς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στις 26 Ιανουαρίου.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι βρήκε την κίνηση αυτή από τον νεοεκλεγέντα Αλέξη Τσίπρα ως  «θετική, όσον αφορά τη διαδικασία υλοποίησης της δημοκρατίας», είπε ο Αρίντς προσθέτοντας ότι « η δημοκρατία μπορεί να προχωρήσει, περιορίζοντας τα θέματα αυτά ως ένα πρόβλημα, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr