Τουρκία: Κούρδοι επιτέθηκαν με πύραυλο σε όχημα της αστυνομίας




Ιανουάριος 8, 2015.

Κούρδοι αντάρτες εκτόξευσαν πύραυλο σε θωρακισμένο όχημα της τουρκικής αστυνομίας και άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη  Τζίζρε –Cizre στην νοτιοανατολική Τουρκία την Πέμπτη, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς σε ένα κύμα βίας που 


απειλεί την εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Πηγές ασφαλείας, ανέφεραν ότι οι δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν όταν το όχημά τους χτυπήθηκε από πύραυλο, καθώς περνούσαν μία γέφυρα, σε περιπολία τους, στην πόλη.
Υπήρξε μια σύντομη μάχη και οι αστυνομικοί επέστρεψαν  στο αστυνομικό τμήμα, όπου και εκεί είχε εκδηλωθεί επίθεση από τους Κούρδους αντάρτες.

Σημειώνεται ότι σε βίαιες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει, πρόσφατα,  στην Τζίζρε σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, δύο από τα οποία ήταν παιδιά, σημειώνει η εφημερίδα Σαμπάχ.

Οι συγκρούσεις έγιναν μεταξύ  ισλαμιστών Κούρδων  και Κούρδων που υποστηρίζουν την οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, αλλά στη συνέχεια έγιναν συγκρούσεις με την τουρκική αστυνομία, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr