«Το ‘ισλαμικό κράτος’ διασπά το μέτωπο των μουσουλμανικών χωρών»




Ιανουάριος 8, 2015.


Η δημιουργία τρομοκρατικών ομάδων, όπως το «Ισλαμικό κράτος», έχουν ως στόχο τη διάσπαση του μετώπου των μουσουλμανικών εθνών.

Αυτή τη θέση διατύπωσε ο Ιρανός πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν, Mohsen Pak Ayeen, στις 8 Ιανουαρίου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Τρεντ», τις παρατηρήσεις αυτές, έκανε ο Ιρανός πρέσβης, κατά τη διάρκεια εορτασμού στο Μπακού, για τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ.

Ο ίδιος τόνισε ότι ορισμένες χώρες της Δύσης, έχουν ξεκινήσει έναν «αθόρυβο πόλεμο» κατά των μουσουλμάνων με την παρεμπόδιση δραστηριοτήτων προσωπικοτήτων και μελετητών του μουσουλμανικού κόσμου, που στόχευαν στην επίτευξη της προσέγγισης και της ενοποίησης των μουσουλμάνων.

Ο διπλωμάτης, πρόσθεσε ότι με τον κατάλληλο συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, οι μουσουλμανικές χώρες, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια μεγάλη δύναμη στη διεθνή σκηνή.

Το «Ισλαμικό Κράτος», δημιουργήθηκε το 2003 στο Ιράκ. Μεταξύ των ετών 2004-2006, η οργάνωση ήταν με επικεφαλής τον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι και αποτελούνταν από 11 ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες, που είχαν στενούς δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

Στη συνέχεια οργανώθηκε καλύτερα και εξοπλίστηκε από τις δυτικές χώρες για την καταπολέμηση των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας. Κατάφερε να συσπειρώσει και άλλες ισλαμικές ομάδες και να καταλάβει εδάφη της Συρίας και του Ιράκ και να μετονομασθεί από «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» σε «Ισλαμικό Χαλιφάτο». 

Οι βίαιες, απάνθρωπες δράσεις και ενέργειές του, έχουν διασπάσει το μουσουλμανικό κόσμο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr