Βουλγαρία: Αμερικανο-βουλγαρικές στρατιωτικές ασκήσεις




Ιανουάριος 7, 2015.

Σόφια.

Η Βουλγαρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρουμανία και η Σερβία, ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις στο πολύγωνο «Νόβο Σέλο» της Βουλγαρίας, σύμφωνα με πηγή από το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.


«Η χώρα μας φιλοξενεί την κοινή βουλγαρο-αμερικανική άσκηση «Platinum Lion – 2015» στην οποία συμμετέχουν και στρατιωτικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων  της Ρουμανίας και της Σερβίας. Για πρώτη φορά, οι στρατιώτες θα ασκηθούν σε πραγματικές χειμερινές συνθήκες μέσα στο πλαίσιο της πολυεθνικής εκπαίδευσης «Περιστροφικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι ασκήσεις, που ξεκίνησαν χθες, θα συνεχισθούν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, που θα ολοκληρωθούν  στην πεδίο εκπαίδευσης του ‘Νόβο Σέλο’.

Στην κοινή προετοιμασία  εμπλέκονται σχεδόν 140 βουλγαρικά στρατεύματα από το Εθνικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο «Βασίλ Λέφσκι», τη «Στρατιωτική Αστυνομία», στρατιωτικές μονάδες 32 450 από Μοκρέν και 28 330 από Σμόλιαν, περίπου 250 στρατιώτες από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, καθώς  40 στρατιώτες από τη Σερβία και 25 στρατιώτες από τη Ρουμανία.

Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων των στρατιωτών για την εκτέλεση των καθηκόντων σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον- χαρακτηριστικό των σύγχρονων συγκρούσεων- και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των σχηματισμών.

Η άσκηση «Platinum Lion – 2015» πραγματοποιείται βάσει του σχεδιασμού για την από κοινού κατάρτιση της Βουλγαρίας και της Αμερικής με ασκήσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό κατά το 2015, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr