Βουλγαρικό ακροδεξιό κόμμα διαμαρτυρήθηκε για την επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ




Ιανουάριος 22, 2015.

Ο επικεφαλής του βουλγαρικού κόμματος ATAKA, Βόλεν Σιντέροφ,   μέλη και υποστηρικτές  του κόμματος,  διαδήλωσαν έξω από την προεδρία κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.


Οι Βούλγαροι εθνικιστές είχαν πλακάτ που έγραφε: «Η Βουλγαρία έξω από το ΝΑΤΟ»,  «Έξω από τη Βουλγαρία δολοφόνοι», «Το ΑΤΑΚΑ ζητά έξω από το ΝΑΤΟ».
Ο αρχηγός του ΑΤΑΚΑ, δήλωσε ότι η Βουλγαρία δεν θέλει να γίνει στήριγμα σε μια στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας.

«Δεν θέλουμε η Βουλγαρία να γίνει στήριγμα σε στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας, και αυτός ο κύριος (Jens Stoltenberg) είμαι πεπεισμένος ότι τώρα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς μας για να μας βάλει σε μια τέτοια στρατιωτική κατάσταση. Η Βουλγαρία να γίνει προγεφύρωμα και να υποστηρίξει τη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας, αφού το ΝΑΤΟ έχει καθορίσει τη Ρωσία ως εχθρό».

Ο ίδιος θα πει ότι το κόμμα του ζητά η Βουλγαρία να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ «γιατί είναι ένας επιθετικός στρατιωτικός συνασπισμός, που απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης», όπως είπε.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr