Σκόπια: Ο Ζάεφ ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές 20 χιλιάδων πολιτών





Φεβρουάριος 17, 2015.

Κατά την επίσκεψή του στο νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση, Johannes Hahn, επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, στην έδρα του κόμματος.


«Το σκάνδαλο της υποκλοπής των επικοινωνιών, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη λειτουργία της δικαιοσύνης, οι τοποθετήσεις κυβερνητικών εισαγγελέων και οι προτροπές σε αποφάσεις των δικαστηρίων, αποτελούν ένα μικρό μέρος των αποδεικτικών στοιχείων που  διαθέτουμε για την ποδοπάτηση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας στη χώρα από τον Νίκολα Γκρούεφσκι και τους συνεργάτες του», δήλωσε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ.

 «Το θέμα είναι η σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα και οι απειλές στις δημοκρατικές διαδικασίες», επεσήμανε ο Ζάεφ και πρόσθεσε  ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει «έννομη και ηθική υποχρέωση να πει την αλήθεια για την FYROM στο λαό και θα κάνει ότι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή με μοναδικό σκοπό την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη χώρα, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ομαλοποίηση της κατάστασης».

Στη συνάντηση παρέστη η αντιπρόεδρος του SDSM, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, ο γενικός γραμματέας, Όλιβερ Σπασόφσκι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Λυδία Ντίμοβα. Τον Ευρωπαίο Επίτροπο συνόδευε ο πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, Άιβο Όραβ, γράφει το δημοσίευμα του MKD.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr