Αμφιβολίες για την εγκυρότητα της σφαγής των 21 Κοπτών στη Λιβύη




Φεβρουάριος 23, 2015.

Η ανάλυση της οπτικής καταγραφής (Video) του αποκεφαλισμού των 21 Αιγυπτίων Χριστιανών Κοπτών, δείχνει ότι ενδέχεται όλο το προβεβλημένο υλικό να είναι ψευδές.


Αμφιβολίες διατυπώθηκαν από την αρχή και αυτό ώθησε την αμερικανική τηλεόραση «Fox News» να ζητήσει τη συνδρομή ομάδας εμπειρογνωμόνων για την ανάλυση του μαγνητοσκοπημένου υλικού και εκείνων που διατείνονται ότι είναι τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’.

Οι ειδικοί συμμερίζονται την πεποίθηση ότι υπάρχει σαφής χειραγώγηση, που πραγματοποιήθηκε μέσω τεχνικών, που είναι γνωστές στη Δύση. Εντοπίστηκαν ορισμένα λάθη τα οποία πραγματοποίησε ο επεξεργαστής των δεδομένων.

Η Veryan Khan η οποία είναι διευθύντρια σύνταξης της Κοινοπραξίας Έρευνας και  Ανάλυσης της Τρομοκρατίας (TRAC), επισημαίνει ότι ο δήμιος μιλάει  μόνο στα αγγλικά.

Η μορφή του ήταν πολύ μεγάλη σε σχέση με το φόντο. Το κεφάλι του δεν ήταν αναλογικό με το σώμα του. Το ίδιο ισχύει και με τους ισλαμιστές που κάθονται όρθιοι πίσω από τις πλάτες των θυμάτων: σύμφωνα με ανάλυση, οι διαστάσεις τους παρουσιάζονται σε μέγεθος δύο μέτρων (ύψος). Οι εκτελεστές ήταν γιγάντιοι ενώ οι όμηροι σαν νάνοι μπροστά στα πόδια τους.

Στη συνέχεια υπάρχει ο ήχος της θάλασσας στο βάθος, είναι μια υπόκρουση (Soundτrack) που χρησιμοποιείται γενικότερα, ευρέως, στις ταινίες.

Επίσης, το κόκκινο αίμα στο θαλασσινό νερό που δείχνει την τελική σκηνή, όπως αναλύει η εμπειρογνώμονας, Mary Lambert, αυτό πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι αναλυτές της TRAC (Terrorism Research & Analysis Consortium) έχουν αμφιβολία για το χρώμα του αίματος που εμφανίστηκε στο βίντεο, το οποίο ήταν υπερβολικά κόκκινο για να είναι αληθινό.

Σύμφωνα με την Lambert στην παραλία ενδέχεται να υπήρχαν το πολύ έξι άτομα. Οι άλλοι προστέθηκαν στο βίντεο μέσω της τεχνικής που είναι γνωστή ως «rotoscoping» ή ότι το σκηνικό γυρίσθηκε σε άλλο χώρο και εμπλουτίσθηκε (background) διαφορετικά από αυτό που ήταν το φυσικό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το σκηνικό τραβήχτηκε κάπου αλλού και κατόπιν μπήκε ως φόντο αυτό που δείχνει το βίντεο, σε μια παραλία της Λιβύης, με σκοπό να δείξουν την απειλή τους προς την άλλη πλευρά της θάλασσας που είναι η Ευρώπη.

Κύριος λόγος για τον οποίο η ισλαμική ομάδα χρησιμοποιεί τέτοια κόλπα είναι ο φόβος από τον οποίο διακατέχονται να ανιχνευθούν από ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα (UAV) ή δορυφόρους ή αεροπλάνα κατασκόπους.

Το βίντεο τραβήχτηκε, ως εκ τούτου, σε άλλο τόπο και σε άλλο χρόνο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr