400 Τουρκμένοι του Ιράκ όμηροι του ‘Ισλαμικού κράτους’




Θύματα των ισλαμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ και οι Τουρκμένοι του Ιράκ

Φεβρουάριος 21, 2015.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βουλή του Κουρδιστάν, Σόραν Ομάρ, ανακοίνωσε ότι 400 Τουρκμένοι κρατούνται από τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους και μεταξύ αυτών υπάρχουν 50 γυναίκες και 70 παιδιά.


«Συναντήθηκα με το ίδρυμα διάσωσης του ιρακινού Τουρκμενιστάν για να συζητήσουμε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Τουρκμάνων που βρίσκονται στις επαρχίες Νινευή, Κιρκούκ Σαλαχαντίν και στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ», είπε ο Ομάρ.

Ο ίδιος συνέχισε «το Ιρακινό Ίδρυμα Διάσωσης των Τουρκμένων, μας έδειξε μια λεπτομερή έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται τα εγκλήματα κατά των Τουρκμάνων».

Ο Ομάρ υποσχέθηκε ότι η επιτροπή θα εξετάσει την έκθεση  για τη διαβιβάσουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης στην Ολλανδία.

«Η έκθεση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους κατά των μειονοτήτων στην περιοχή του Κουρδιστάν, αμφισβητούμενες περιοχές και άλλα μέρη του Ιράκ», πρόσθεσε, σύμφωνα με αγγλόφωνη πηγή του Αρμπίλ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr