Χιλιάδες Ρώσοι σε πορεία κατά του «φασιστικού πραξικοπήματος» στην Ουκρανία




Ακτιβιστές από ‘αντι-μαϊντάν’ διαμαρτυρία, στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Το πανό γράφει «ένα έτος Μαϊντάν δεν ξεχνάμε!» (φωτο AP)

Φεβρουάριος 21, 2015.

Χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, σε αυτό που αποκαλούν οι περισσότεροι «φασιστικό πραξικόπημα»,  όταν πριν από ένα χρόνο στη γειτονική Ουκρανία, ο νόμιμος πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκδιώχθηκε από την εξουσία.


Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο, περίπου 35 χιλιάδες διαδηλωτές οργάνωσαν διαδήλωση με σύνθημα «Δεν ξεχνούμε, δεν συγχωρούμε!».


Η συγκέντρωση έγινε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να διαμαρτυρηθούν στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου η κυβέρνηση ασχολείται με τη σύνθλιψη των ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων μελών ακροδεξιών ομάδων, βετεράνους του πολέμου, μέλη φοιτητικών οργανώσεων και άλλων φιλοκυβερνητικών ομάδων, κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες, ενώ μερικοί κρατούν πανό με τη φράση «Θάνατος στην Αμερική!».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr