Σκόπια: Αντιδράσεις αλβανικών κομμάτων στις παρακολουθήσεις τηλεφώνων




Φεβρουάριος 10, 2015.

Σκόπια.

Στον κατάλογο των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων, από το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι- VMRO-DPMNE-,  βρίσκονται, μεταξύ των άλλων, και οι αρχηγοί των αλβανικών κομμάτων στη χώρα, Αλί Αχμέτι του DUI, Μεντούχ Τάτσι του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών  και ο Ρούφι Οσμάνι από το Το κόμμα της ‘Εθνικής Δημοκρατικής Αναγέννησης’.


Μετά τη δημοσίευση μέρους της ‘βόμβας Ζάεφ’, χθες στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM,  υπήρξαν αντιδράσεις από τα αλβανικά κόμματα που υπέπεσαν θύματα των παράνομων κυβερνητικών παρακολουθήσεων.


Το συγκυβερνών  αλβανικό κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (DUI) ανακοίνωσε ότι καταδικάζει κάθε ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

«Παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Εκτιμούμε  ότι όλα τα ανοικτά ζητήματα πρέπει να επιλυθούν κατά τρόπο διαφανή και μέσα στα θεσμικά πλαίσια», αναφέρει το DUI σημειώνοντας ότι τόσο ο ηγέτης του κόμματος, Αλί Αχμέτι, όσο και ο δήμαρχος του Κίτσεβο, Φατμίρ Ντεχάρι, ήταν στον κατάλογο των υποκλοπών του Γκρούεφσκι.


Το κόμμα της ‘Εθνικής Δημοκρατικής Αναγέννησης’ (RDK),  δηλώνει ότι δεν εκπλήσσεται για την παρακολούθηση του πρώτου αρχηγού του κόμματος, Rufi Osmani, και επισημαίνει ότι οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις 20 χιλιάδων τηλεφώνων στη χώρα δηλώνουν ότι τουλάχιστον ένα 10% του πληθυσμού βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το κόμμα αυτό ζητά τη συγκρότηση ενός ειδικού δικαστηρίου υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ και της ΕΕ προκειμένου  να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που πληγώνουν τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE αναφερόμενο στις αποκαλύψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνει ότι είναι επιπόλαιη και ανεύθυνη συμπεριφορά και κατηγόρησε τον αρχηγό του SDSM ως μαριονέτα των ξένων μυστικών υπηρεσιών, όπως δημοσιεύει το ‘Ιλλυρία’

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr