Τουρκία: Εκατοντάδες διαμαρτυρήθηκαν στη Σμύρνη κατά του αστυνομικού κράτους






Φεβρουάριος 28, 2015.

Εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων από 30 επαρχίες της Τουρκίας, συγκεντρώθηκαν, σήμερα,  στην πλατεία Γκουντογκντού της Σμύρνης, για να διαμαρτυρηθούν  για το αμφιλεγόμενο 'πακέτο ασφάλειας', που ψηφίζεται  στο Κοινοβούλιο και επικρίνεται γιατί ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους.


Την Παρασκευή, ο επικεφαλής Δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης, Aydın Özcan, εξέφρασε την υποστήριξή του συλλόγου στη διαδήλωση του Σαββάτου, που οργανώθηκε από τα συνδικάτα, και εργατικές συνομοσπονδίες όλης της χώρας.

Ο δικηγορικός σύλλογος Σμύρνης επανέλαβε τις επικρίσεις  νομικών οργανώσεων  όλης της χώρας, για το νομοσχέδιο. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν αρκετοί βουλευτές του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, CHP.

Το νομοσχέδιο δίνει στην αστυνομία περισσότερα δικαιώματα να χρησιμοποιήσουν τα όπλα σε διαδηλώσεις χωρίς προειδοποίηση, το δικαίωμα να αναζητήσουν άτομα στα σπίτια τους ή να συλλαμβάνουν χωρίς να εκδίδονται εισαγγελικά εντάλματα ή δικαστικές εντολές.

Απαγορεύει, επίσης, οι διαδηλωτές να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, ακόμη και αν έχουν ριφθεί δακρυγόνα ή κανόνια αερίου ή νερού,  για να προστατευθούν.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr