Γερμανικά ΜΜΕ: Γιατί οι Ουκρανοί δεν νικούν τους πολιτοφύλακες στην Ντονμπάς;




Φεβρουάριος 6, 2015.

Το Κίεβο δεν έχει καμία πιθανότητα να υποτάξει τους επαναστάτες στην Ντονμπάς και μπορεί να χάσει τη σύγκρουση με τις  λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες, γράφει το Ria Novosti επικαλούμενο δημοσίευμα του Der Spiegel.


Το γερμανικό έντυπο υπενθυμίζει τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα μπροστά από το υπουργείο Άμυνας, στην ουκρανική πρωτεύουσα από τριακόσιους εθελοντές του τάγματος της εθνικής φρουράς «Αιντάρ».

Έκαψαν ελαστικά, αναποδογύρισαν μεταλλικά βαρέλια, μπλόκαραν το δρόμο. Οι μαχητές διαμαρτυρήθηκαν στην πιθανή διάλυση του τάγματός τους.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία,  κατηγόρησαν το άγημα των 5.600 εθελοντών που συμμετείχαν σε μια ειδική λειτουργία στα νοτια-ανατολικά της χώρας, με απαγωγές και δολοφονίες.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κιέβου δεν θέλει να εγκαταλείψει τις εθελοντικές υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς απαιτούν λιγότερες δαπάνες για την υπόστασή τους και παρέχουν απαραίτητη υποστήριξη στις δυνάμεις του τακτικού στρατού- ειδικά τώρα, που οι 8000 ουκρανοί στρατιώτες παγιδεύτηκαν κοντά στην πόλη Ντεμπαλτσέβε, όπως γράφει το περιοδικό.

Η συνεχιζόμενη  ένοπλη αντιπαράθεση είναι καταστροφική για την Ουκρανία, και ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο,  πήγε σε ακραία μέτρα, σταματώντας την καταβολή συντάξεων και των κοινωνικών παροχών στα εδάφη που καταλήφθηκαν από τους αντάρτες.

Ακόμη και τα νοσοκομεία δεν έχουν πάρει ούτε ένα λεπτό περισσότερο. Αυτή είναι μια σκληρή απόφαση για τον αρχηγό του κράτους που παρουσιάζεται ως εγγυητής της νίκης.

Ωστόσο, η στρατηγική του απέτυχε, σημειώνει το γερμανικό έντυπο. Ο οικονομικός αποκλεισμός έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Ντονμπάς,  και ολοένα και περισσότεροι άρχισαν να υποστηρίζουν την κυριαρχία των αυτοαποκαλούμενων  δημοκρατιών.

Αισθάνονται ευγνωμοσύνη προς τους Ρώσους, που τους έστειλαν  πάνω από δέκα αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως τρόφιμα. 

Αποδεικνύεται ότι το Κίεβο προσπαθεί να τους κάνει να λιμοκτονήσουν, ενώ η Μόσχα τους τροφοδοτεί.

Οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ουκρανίας, δεν επιθυμούν να πάνε στην εμπόλεμη ζώνη και προστατεύουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Στο στρατό, είναι εξοργισμένοι που «τα παιδιά των υψηλόβαθμων αξιωματούχων δεν πάνε να υπηρετήσουν το στρατό», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr