Σκόπια: Μπαράζ κατηγοριών κατά της Ελλάδας ... φυσικά, χωρίς στοιχεία!





Συστηματική δημιουργία της αντίληψης για «ελληνική απειλή » στην ΠΓΔΜ




Φεβρουάριος 6, 2015. Βίντεο.

Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Το βίντεο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της -εμφανώς φιλοκυβερνητικής- τηλεόρασης Sitel (05-ΙΙ-2015), και το μόνο που κάνει είναι να προσθέτει λάδι στη φωτιά, για τη δημιουργία μιας αρνητικής γνώμης προς το νότιο γείτονα του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM (δηλαδή την Ελλάδα).


Το χαρακτηριστικό όλων αυτών των δηλώσεων, που βγαίνουν γενικευμένα, από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια,  τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι είναι ασαφείς και αόριστες.
Πρόκειται για «θεωρίες συνωμοσίας», οι οποίες δεν  απεικονίζουν οποιαδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο από την υποτιθέμενη ελληνική παρέμβαση στην πρόσφατη πολιτική αναταραχή στα Σκόπια.

(Ωστόσο, υπάρχει η τάση της κατηγορίας  κάποιου από το εξωτερικό)

Τι λέει το βίντεο

Αφηγητής:

 Η κοινή γνώμη λέει ότι η ελληνική μυστική υπηρεσία  έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την παρακολούθηση των επικοινωνιών στην FYROM.
 Αυτή η (ελληνική ) υπηρεσία, σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας, έχει τη μεγαλύτερη ικανότητα στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας,  της οποίας ( η υπηρεσία), σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις  ήταν πολύ ισχυρή, αλλά από τη δεκαετία του 1990 και μετά,  κυριάρχησε η ελληνική εθνική υπηρεσία Ασφαλείας (ΕΥΠ).

Αναλυτής: 

Όλοι οι αναλυτές και οι εμπειρογνώμονες υποθέτουν ότι έχουν να κάνουν με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και χθες, ήμασταν μάρτυρες  των πληροφοριών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο ότι η ελληνική μυστική υπηρεσία χρησιμοποιεί 130 εκατομμύρια ευρώ ετησίως  μόνο για κατασκοπεία στη FYROM (νοτιοσλαβικό κράτος).
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πηγαίνει στις υποκλοπές τηλεφώνων και παρόμοιες δραστηριότητες, αλλά ίσως, να δαπανούν και για την εκπροσώπηση των συμφερόντων τους.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr