Γάλλος στρατηγός: Το τέρας του ‘Ισλαμικού κράτους’ δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς


Φεβρουάριος 6, 2015.

Ο Γάλλος στρατηγός  Vincent Desportes, έχει πολλές  στρατιωτικές τιμητικές διακρίσεις και τώρα είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι.

Στη Γαλλία είναι γνωστός, κυρίως,  από το γεγονός ότι  αντιτάχθηκε, σθεναρά, τον Ιούλιο του 2010 στη στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.


Ο Desportes αναφερόμενος στις ΗΠΑ και στις σχέσεις της με τη Μέση Ανατολή, επέκρινε πάλι την στρατηγική των Αμερικανών, όπως σημειώνει η bota.al.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδρυτής του ‘Ισλαμικού κράτους’ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Ποιος είναι ο γιατρός Φρανκεστάιν που δημιούργησε αυτό το τέρας που λέγεται ‘ισλαμικό κράτος’; Ας το πούμε ξεκάθαρα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για τις συνέπειες:  Οι Ηνωμένες Πολιτείες το δημιούργησαν, για τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντά τους καθώς και άλλοι το συντήρησαν,  οι οποίοι  εμφανίζονται ως φίλοι της Δύσης. Έχουν υποστηρίξει αυτήν την οργάνωση από την εμφάνισή της και κατόπιν την ενίσχυσαν, αλλά την κύρια ευθύνη την έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

»Αυτή η οργάνωση, με το φανατισμό της, έχει την ικανότητα να προσελκύει  θρησκευτικούς οπαδούς, να προβαίνει σε βία και να καταστρέφει.

» Δεν πρέπει να έχουμε άλλο σκοπό από το να καταστραφεί, να εξαφανισθεί. 

»Είμαστε βαθιά αλληλέγγυοι, αλλά δεν είμαστε καθόλου υπεύθυνοι. Σαφώς και έχουμε συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, αλλά αυτά είναι έμμεσα. Άλλωστε οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες στην περιοχή αυτή, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, και η στρατηγική μας έχει εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr