Σκόπια: «Μεγάλη Σιωπή» των κυβερνώντων κομμάτων για τις υποκλοπές τηλεφώνων




Φεβρουάριος 11, 2015.

Οι κρατικοί θεσμοί του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  η Εισαγγελία και το Υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα, δεν έχουν ανακοινώσει καμία συγκεκριμένη δράση μετά τη δημοσίευση των υποκλοπών από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, γράφει το αλβανικό ‘Άλμακος’ στα Σκόπια.


Ο Ζάεφ ισχυρίζεται ότι οι υποκλοπές έγιναν παράνομα από την κυβέρνηση της FYROM.
«Η εισαγγελία δεν έλαβε αγωγή δίωξης από το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της FYROM- SDSM,  για υπόθεση υποκλοπών», ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Μάρκο Ζαβρλέσκι, προσθέτοντας ότι όταν κατατεθούν θα ενεργήσει σχετικά με την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, το SDSM ανακοίνωσε ότι η μήνυση θα κατατεθεί εντός των ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης του κόμματος SDSM, Ζόραν Ζάεφ,  παρουσίασε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου έντεκα ηχογραφήσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, ήταν από υποκλοπή τηλεφώνων από τις τοπικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας.

Ο Ζάεφ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει ποινική δίωξη κατά του διευθυντής της μυστικής αστυνομίας (αντικατασκοπείας), Σάσο Μιγιάλκοφ, τον επικεφαλής  του Πέμπτου Τμήματος, Γκόραν Γκρούεφσκι και έναν υπάλληλο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Είπε, επίσης, ότι η «αντιπολίτευση έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της χώρας, αλλά εάν ο εισαγγελέας ξεκινήσει ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα θα την χαιρετίσει».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η δημοσίευση των ηχητικών εγγραφών από υποκλοπές, παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων στην ιδιωτική ζωή των πολιτών της χώρας, όπως ανέφερε ο ειδικός σε θέματα  δικαιωμάτων και ελευθερίας, Ixhet Memeti.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr