Σκόπια: Ελεύθερος ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας, Ιωάννης




Φεβρουάριος 2, 2015.

 Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, Ιωάννης ΣΤ΄, γνωστός κατά κόσμον, ως Γιοβάν Βρανισκόφσκι, αναμένεται να βγει από τη φυλακή, αφού το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Εισαγγελίας, για αναστολή της απόφασης.


«Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση αναίρεσης  του Γενικού Εισαγγελέα, ως αβάσιμη. Το Εφετείο έκρινε ότι το δικαστήριο ενήργησε σωστά και έκανε δεκτή την πρότασή του Διευθυντή  των Φυλακών για τη «απελευθέρωση του Γιοβάν  Βρανισκόφσκι υπό προϋποθέσεις».

Το Ποινικό Δικαστήριο πριν από τρεις εβδομάδες αποφάσισε  την αποφυλάκιση του αρχιεπισκόπου Ιωάννη με αναστολή,  αλλά η Εισαγγελία έκανε έφεση στην απόφαση αυτή.

 Τώρα η απόφαση απελευθέρωσης του αρχιεπισκόπου Ιωάννη είναι οριστική. Ο αρχιεπίσκοπος Αχρίδας κατηγορούνταν από τις δικαστικές αρχές της χώρας, για  δύο- υποτιθέμενα- εγκλήματα , ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση 250 χιλιάδων ευρώ, σημειώνει η σλαβική Νόβα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr