Κύπρος: Νέα διευθέτηση των Παλαιστινίων προσφύγων στο νησί






Φεβρουάριος 2, 2015.

Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία, λόγω της σύγκρουσης, και φιλοξενούνται στην Κύπρο, έχουν έρθει σε μια νέα συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση.


Η νέα συμφωνία θα δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο των προσφύγων,  οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το προσφυγικό στρατόπεδο Γιαρμούκ στη Συρία.

Η κυπριακή κυβέρνηση θα επιτρέψει στους πρόσφυγες να μείνουν σε ένα στρατόπεδο κοντά στη Λευκωσία, μέχρι την Τρίτη, όπου στη συνέχεια θα μετακομίσουν σε ένα πιο μόνιμο στρατόπεδο.

Στο νέο αυτό τόπο, όπου θα διαμείνουν, θα τους δοθεί στη συνέχεια η δυνατότητα να κάνουν επισήμως αίτηση για άσυλο.

 Η απόφαση, σε συνδυασμό με το τμήμα της διασποράς  της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, θα τους  εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες που κατάφεραν να διαφύγουν από την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας.

Η συμφωνία ήρθε ως επακόλουθο των επισκέψεων αξιωματούχων της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο, για να βοηθήσουν  στην επίλυση του ζητήματος της παραμονής των προσφύγων στην πόλη.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr