Το Ισραήλ επιδιώκει μετανάστευση Εβραίων από Γαλλία, Βέλγιο και Ουκρανία




Φεβρουάριος 15, 2015.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε ένα πρόγραμμα για την τόνωση της μετανάστευσης των Εβραίων από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ουκρανία, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό 180 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 46 εκατ. δολάρια), όπως σημειώνει το Ria Novosti, επικαλούμενο την ανακοίνωση του  υπουργικού συμβουλίου.


«Το σχέδιο θα παρέχει μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των μεταναστών από αυτές τις χώρες και προσβλέπουμε να γίνει ένα οδικός χάρτης για τις δραστηριότητες και την τόνωση της μετανάστευσης και της ένταξής των μεταναστών,  μέσα από προσαρμοστικά μέτρα για την υποστήριξη των διάφορων αναγκών τους», σημειώνει ένα επεξηγηματικό σημείωμα που συνοδεύει την απόφαση.

«Οι Εβραίοι σκοτώνονται στην Ευρώπη, μόνο επειδή είναι Εβραίοι. Αυτό το κύμα των επιθέσεων θα συνεχισθεί. Το Ισραήλ είναι το σπίτι σας», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ, όπως σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα ‘Χάαρετζ’.

Δύο άνθρωποι, ένας από αυτούς ήταν Εβραίος,  που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις χθες το βράδυ στη Δανία.

Ο Νετανιάχου έκανε μια παρόμοια έκκληση και μετά  τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo και το εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι, στις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 17 άνθρωποι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr