Η Συρία επικρίνει την Ιορδανία για αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφός της




Φεβρουάριος 9, 2015.

Δαμασκός.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, επέκρινε τη Δευτέρα την Ιορδανία που άρχισε πρόσφατα αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν χρειάζεται εξωτερική βοήθεια για να πολεμήσει τους τρομοκράτες.


Ο Ουαλίντ αλ Μοαλέμ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Δαμασκός δεν θα δεχθεί ιορδανικά ή άλλα  χερσαία στρατεύματα να εισέλθουν στη Συρία για να πολεμήσουν  την τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’.

«Η Συριακή Αραβική Κυβέρνηση είναι πλήρως ικανή για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ και δεν χρειαζόμαστε άλλα στρατεύματα», είπε ο αλ Μοαλέμ κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Λευκορωσίας, Βλαντίμιρ Μακέι, στη συριακή πρωτεύουσα.

Η Ιορδανία είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού υπό την αμερικανική ηγεσία  και προβαίνει σε επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας. Η συριακή κυβέρνηση περιγράφει αυτήν την  αεροπορική εκστρατεία ως παράνομη, διότι δεν συντονίζεται με την κυβέρνηση της Συρίας.

Η Ιορδανία, έχει ωστόσο, ορκιστεί με σκληρά αντίποινα για τη δολοφονία ενός από τους πιλότους της, ο οποίος κάηκε ζωντανός από τους τρομοκράτες τους ‘ισλαμικού κράτους’ την περασμένη εβδομάδα.

Ο αλ Μοαλέμ  την κατηγόρησε ότι επιτρέπει τους «τρομοκράτες»- όρος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Συρίας σε όλους όσους μάχονται για να ανατρέψουν  τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ- να περνούν στη Συρία, μετά την κατάρτισή τους από τους Αμερικανούς σε στρατόπεδα στην Ιορδανία  . Η CIA έχει δηλώσει ότι τρέχει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ανταρτών στην Ιορδανία, για την ανατροπή του Σύρου προέδρου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ιορδανία δεν καταπολεμά το παράρτημα της Αλ Κάιντα, όπως είναι το «Μέτωπο αλ Νούσρα» που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων της, γράφει το  κουρδικό rudaw.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr