Αλβανίδα από την πόλη των Σκοπίων στο ‘Ισλαμικό κράτος’






Φεβρουάριος 12, 2015.

«Εικοσιπέντε χρονών Αλβανίδα από τα Σκόπια πήγε στη Συρία, να πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους», γράφει η εφημερίδα «Ούτρινσκι Βέσνικ».


Η σκοπιανή εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα της Συρίας που αναφέρει ότι η Αλβανίδα πήγε πριν από τρεις μήνες και αμέσως εντάχθηκε στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’

Η τζιχαντίστρια από την πόλη των Σκοπίων, όπως σημειώνεται, εντάχθηκε στην τρομοκρατική ομάδα  χωρίς τη συναίνεση των δικών της ανθρώπων.

«Οι δικοί της, της έλεγαν να κοιτάξει να παντρευτεί και αυτή  προτίμησε να πάει να γίνει τζιχαντίστρια, να πολεμήσει τους άπιστους, στο όνομα του Αλλάχ.

Πόσοι είναι οι  Αλβανοί – γράφει το δημοσίευμα- που πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών δεν είναι γνωστό, ωστόσο δημοσιοποιήθηκε ότι τουλάχιστον 14 από την περιοχή των Σκοπίων,  έχουν σκοτωθεί. 

Τελευταίος που έδωσε τη ζωή του στην τρομοκρατική ομάδα είναι ο 24χρονος Τζεμάιλι Σαντίκ από το χωριό Ζντούνιε του Γκόστιβαρ που πήγε στη Συρία τον περασμένο Σεπτέμβριο και σκοτώθηκε τον Ιανουάριο- πριν είκοσι ημέρες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr