Η Λιβύη κατηγορεί την Τουρκία για υποστήριξη των τρομοκρατών




Ο πρωθυπουργός της Λιβύης απείλησε να διακόψει τη συνεργασία με τις τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη  χώρα

Φεβρουάριος 19, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ Θανί κατηγόρησε την Τουρκία για παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Asharq Al-Awsat» ρωτήθηκε σχετικά με τα στοιχεία που είχε για ανάμειξη ξένων χωρών στην στήριξη των  ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων στη Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο παρελθόν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή του Κατάρ και του Σουδάν, αλλά ισχυρίσθηκε ότι τώρα ήταν η Τουρκία που έδινε «αρνητικές προτροπές» για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Λιβύης.

«Μέχρι στιγμής, η στάση της Τουρκίας δεν ήταν σωστή και θα αναγκασθούμε να λάβουμε μέτρα εναντίον της. Στο τέλος- τέλος, η Τουρκία θα χάσει. Διότι η Λιβύη μπορεί να συμφωνήσει με οποιαδήποτε άλλη χώρα και οι τουρκικές εταιρείες είναι αυτές που θα χάσουν τις επενδύσεις στη Λιβύη», είπε ο αλ Θάνι στην εφημερίδα την Πέμπτη.

Στις κατηγορίες αυτές για ανάμειξη της Τουρκίας με τους ισλαμιστές τρομοκράτες απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, Tanju Bilgic, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνη» τη στάση του Λίβυου πρωθυπουργού.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr