Το Κίεβο κόβει την παροχή φυσικού αερίου στη Λουγκάνσκ




Φεβρουάριος 19, 2015.

Ο Μεντβέντεφ έδωσε εντολή για προμήθεια φυσικού αερίου στη Δημοκρατία της Λουγκάνσκ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε εντολή στην ‘Gazprom’ και το υπουργείο Ενέργειας για την προμήθεια φυσικού αερίου στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ’, όπως γράφει ρωσικό δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε  ότι «οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να παγώσουν».


Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ, ο Μεντβέντεφ αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την εντολή όταν πληροφορήθηκε ότι η ΛΔ του Λουγκάνσκ δεν θα προμηθευθεί από το Κίεβο φυσικό αέριο και μετά τις 15:00 της 19ης Φεβρουαρίου ενδέχεται να μείνει η περιοχή χωρίς  την παροχή αυτή.

Ο εκπρόσωπος της ΛΔ του Λουγκάνσκ Γκενάντι Τσουπκάλοφ, δήλωσε ότι η απενεργοποίηση του εφοδιασμού με αέριο από το Κίεβο ενδέχεται να προκαλέσει πανικό, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή και θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες στον πληθυσμό και την υποδομή της αποσχισθείσας δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ‘Gazprom’ θα προμηθεύσει με φυσικό αέριο την περιοχή του Λουγκάνσκ από σταθμό (στο σημείο Прохоровка- φωτό)  που βρίσκεται στα σύνορα Ροστόφ και Επαρχίας Λουγκάνσκ.

Η παροχή προς τη ΛΔ της Λουγκάνσκ καθορίζεται από τη Ρωσία ως ανθρωπιστή βοήθεια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr