Αζερμπαϊτζάν: Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τη δημιουργία του Νότιου Διαδρόμου Αερίου




Φεβρουάριος 19, 2015.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μου  με την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν, συζητήσαμε θέματα συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας και της ενέργειας».
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Μπακού, η Αμερικανίδα υφυπουργός  για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν.


«Εκτιμούμε πάρα πολύ για την  εικοσαετή και πλέον, συνεργασία μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε την αποτελεσματική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε η Νούλαντ.

Σημείωσε, επίσης,  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν ένα ισχυρό, ανεξάρτητο, δημοκρατικό Αζερμπαϊτζάν.

«Μιλήσαμε για το έργο που εκτελούμε μαζί στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», δήλωσε η Αμερικανίδα πολιτικός.
Αναφερόμενη στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η Νούλαντ, δήλωσε ότι «ο Νότιος Διάδρομος Αερίου» είναι σημαντικός, όχι μόνον, για το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία είναι υπερβολικά εξαρτημένη από μία πηγή ενέργειας. 
 Αυτό είναι ένα κοινό σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών, του Αζερμπαϊτζάν και της Ευρώπης, είπε.

Όπως σημειώνεται η Νούλαντ, στις συνομιλίες συζήτησε τη σημασία που έχει η διαφοροποίηση της οικονομίας του Αζερμπαϊτζάν,  η εντατική εργασία στον τομέα της πληροφορικής, των μεταφορών και της γεωργίας καθώς και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Συμφωνήσαμε να εργασθούμε σκληρότερα σε διμερή βάση, προς το συμφέρον ενός ισχυρού δημοκρατικού Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε η Νούλαντ.

Η υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις επισκέφθηκε το Μπακού στο πλαίσιο της περιοδείας της στις χώρες του Νότιου Καυκάσου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr