Οι Αλβανοί Σκοπίων αντιδρούν στην αλλαγή διευθυντή των Μυστικών Υπηρεσιών




Φεβρουάριος 4, 2015.

Σκόπια.

Το αλβανικό κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση, γνωστό ως DUI, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM,  αντιδρά στην απόφαση του προέδρου της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ,  να αλλάξει τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Μουχάμετ Ισμαίλι-Мухамет Исмаили, αλβανικής καταγωγής, όπως σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων, Dnevnik.


Σύμφωνα με το DUI, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο Ιβάνοφ λαμβάνει αποφάσεις που είναι εναντίον των συμφερόντων των Αλβανών στη χώρα.

Για το DUI, ο Γκεόργκι Ιβάνοφ είναι ένας παράνομος πρόεδρος, γιατί δεν παραδέχεται την εκλογή του. Το κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση και ιδιαίτερα ο αρχηγός του, Αλί Αχμέτι, έχουν πει  ότι με την απόφασή του αυτή ο Ιβάνοφ, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς  ότι εφαρμόζεται η αρχή της μη ισότιμης συμμετοχής των Αλβανών στα κρατικά ιδρύματα.

«Είναι σαφές ότι η αλλαγή του Ισμαΐλι , γίνεται για πολιτικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους. Αυτή η πράξη πρέπει να καταδικασθεί», σημειώνει με ανακοίνωσή του το αλβανικό κόμμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr